Dansk personale og SAS ledelse på kollisionskurs

Der er fortsat masser af gnidninger mellem ledelsen af SAS Danmark og kabinepersonalet. Det fremgår tydeligt af personalets hjemmeside, hvor der gang på gang fyres en bredside af mod aftaler og arbejdsfordeling.



Forleden var der en hård anklage mod Interkont på grund af arbejds- og hviletidsbestemmelser, blandt andet på en flyvning til Thailand.



I går blev den så helt gal med en længere udredning fra bestyrelsen i en kommentar til “Kabinetryk. Nyt fra Crew Planning og Control”, som offentligheden normalt ikke kender, men nu gør de, for de kan i detaljer læse, hvad sagen drejer sig om på CAU `s hjemmeside.



Vi citerer fra starten: “SAS og CAU har, som der tidligere er informeret om til medlemmerne, indgået forlig om 141 sager, omhandlende brud på overenskomsten mellem SAS og CAU.



Dermed burde vi ikke have hørt mere til den sag, men SAS synes, formentlig af utidig forfængelighed, fortsat at ville belemre cabin crew med deres urigtige stande.



CAU ved godt, at vores medlemmer er i stand til at tænke indenad, men bestyrelsen vil dog alligevel tillade sig endnu engang at tilbagevise alle anførte påstande.



Forliget blev ene og alene indgået efter ønske fra SAS. CAU havde grundlæggende hellere set, at samtlige sager havde gået deres gang gennem retssystemet, og at en dommer kunne have sat SAS på plads.”



Senere fastslås det, at SAS inden for et år har udredet 1,2 mio. kr. for brud på overenskomsten med CAU.



“CAU må forvente, at den smædekampagne mod CAU, som SAS tilsyneladende fortsætter med stopper,” skriver kabineforeningens bestyrelse.

-ejv


Skrevet af