Fornyet pres på SAS’ kreditværdighed

Det amerikanske kreditvurderingsinstitut Moody’s stillede tirsdag SAS endnu en nedjustering af flyselskabets kreditværdighed i udsigt. Det bliver derfor endnu vanskeligere for det tabsgivende selskab at refinansiere sin gæld. Det er kun et år siden, at SAS sidst måtte opleve en nedjustering af kreditværdigheden, og ligesom dengang er det primært effekten af konkurrencen fra lavprisselskaberne på indtægter og lønsomhed, der er skyld i nedjusteringen. De sidste fire regnskabsår har SAS haft underskud.
Forud for Moody’s endelige beslutning om nedjusteringen vil kreditvurderingsinstituttet undersøge, hvorvidt SAS har planer om nye tiltag til at sænke omkostningerne, mulighederne for at bevare en solid likviditet samt hvilke aktiver, der er salgbare, hvis drænet i pengekassen er større end forventet. Derudover vil sandsynligheden for nye økonomiske tilskud fra ejerne blive taget i betragtning.
(Børsen, 26/1)

Skrevet af

x

Læs Også

MSC Cruises får sit nye flagskib, MSC Seaside

MSC Seaside er leveret fra Fincantieri værftet og er det andet nye krydstogtskib, som MSC har søsat i 2017. Skibet får hjemmehavn i Miami og er første skib i MSCs Seaside klasse.

Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Ny ledelse for RCL Cruises i Norden

Julie Ødegaard er udpeget som midlertidig General Manager Nordic for Royal Caribbean International Ltd (RCL). Hun får ansvaret for Royal Caribbean International, Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden.

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

LUFTFART: Flere hundrede danske passagerer vil få dækket deres udgifter til ubrugelige flybilletter med airberlin - minus selvrisikoen på 1.000 kroner.

Konkurrencemyndigheder undersøger Lufthansa

LUFTFART: De tyske anti-kartelmyndigheder har bedt Lufthansa om forklaring på stigende priser på tysk indenrigs efter airberlin gik konkurs. Lufthansa vil gerne udbyde 1.000 ekstra flyvninger om måneden.

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

LUFTFART: I kølvandet på airberlins konkurs mangler der skønsmæssigt over 50.000 månedlige flysæder på de tyske indenrigsflyvninger. Lufthansa-selskab alligevel ikke til København.