Opgør om kinesisk kabinepersonale

Et opgør kan være opsejling mellem SAS og kabinepersonalet, skriver Børsen i dag. Det skyldes, at SAS-ledelsen har planer om at ansætte kinesisk arbejdskraft i kabinen på ruterne mellem København og henholdsvis Beijing og Shanghai, og et er ikke noget, som huer selskabets kabinepersonale, der frygter, at det vil lukke op for brug af billig arbejdskraft på bekostning af dansk, norsk og svensk kabinepersonale.
I alt skal 40 procent af personalet i kabinen på de to ruter bestå af kinesere, hedder det på kabineforeningens hjemmeside, og ifølge foreningens oplysninger vil kinesernes løn ligge på under 10.000 kroner om måneden. Det er langt under halvdelen af de danske lønninger.
“Vi hverken kan eller vil acceptere billigere kinesisk kabinepersonale som erstatning for danskere. Det næste bliver, at man ansætter polakker eller andre på de øvrige ruter,” udtaler foreningens formand Verner Lundtoft Jensen, som også peger på, at det er forkert at ansætte uorganiseret kinesisk arbejdskraft i en statslig virksomhed som SAS.
Hos SAS siger direktør Lars Lindgren, som er ansvarlig for de oversøiske ruter, at der ikke skal rokkes ved planerne: “vi gør det for kundernes skyld. Vi har mange kinesiske passagerer om bord, der ikke taler andet end deres eget sprog.” Han påpeger, at mange af konkurrenterne, som har kinesisk kabinepersonale om bord, har en konkurrencefordel.
(Børsen 08.12.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.