SAS aflyser 83 flyafgangeEfter at SAS i morges blev ramt af en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt selskabets 1.600 danske kabinemedarbejdere, har selskabet nu aflyst foreløbig 83 flyafgange i dag. Ifølge flyselskabets pressechef, Jens Langergaard, kan flere aflysninger komme til, med mindre strejken ophører hurtigt.

“Der er tale om en klar overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, hvor en lille hård kerne af kabineansatte forhindrer andre i at gå på arbejde,” siger Langergaard til Børsens Nyhedstjeneste. Han håber på en afklaring af, hvorvidt strejken fortsætter, inden kl. 10 til formiddag.

SAS har bedt kabinepersonalets formand, Verner Lundtoft Jensen, om at sikre, at den ulovlige strejke bringes til ophør omgående, men der er usikkerhed om, hvorvidt Lundtoft Jensen efterkommer opfordringen. Ifølge nogle nyhedstjenester er han i lufthavnen nu, i gang med at overtale sine kolleger til at gå i arbejde. Men andre medier melder, at fagforeningsformanden slet ikke kan træffes; Han sover efter mange timers forhandlinger i Forligsinstitutionen, hedder det.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.