Mangler konkurrenter til SAS-opgaver

I løbet af denne uge bliver det afgjort, om SAS Ground Service, SGS, fortsat får handlingen af SAS-flyene i København eller dele af opgaven skal gå til andre selskaber.
SGS mener dog selv, at de er godt på vej til at vinde leverancen, idet selskabet i uge inden jul afleverede et revideret tilbud, der lå 20 % under det oprindelige tilbud.
Kontrakten med SAS udgør 80 % af den samlede forretning, mens den resterende del af forretningen kommer fra Star Alliance-partnere. Omsætningen er på 1,2 mia.kr., og der er 2.000 medarbejdere, hvoraf flere hundrede vil miste jobbet, hvis man ikke får SAS-kontrakten.
Foreløbig ser det ud til, at der kun vil være konkurrerende leverandører til rengøringen. ISS har således lagt billet ind på rengøringen af flyene for både SAS og Star Alliance, en opgave til 100 mio.kr.
Til gengæld er flere konkurrenter til selve handlingen ude af udbudsrunden. Novia havde lagt billet ind på indenrigsflyvningen, men fået at vide, at de er for dyre, mens Servisair har valgt ikke at deltage. Derimod kan der være konkurrence fra Finnairs North Port samt Swissport fra Schweiz.
Men i løbet af den første uge af 2006 er afgørelsen truffet.
(Børsen 2.1.06)

Skrevet af