Over 33 millioner rejste med Norwegian i 2017

Norwegian satte passagerrekord i 2017 med over 33 millioner rejsende og en belægning på 87,5%. Start af 54 nye ruter og en stor vækst i langdistancetrafikken bidrog betydeligt til væksten.

Sidste år blev præget af god passagerudvikling, mange fabriksnye fly og høj belægningsgrad. I alt rejste 33,15 millioner passagerer med selskabet, hvilket er 3,8 millioner flere end året før. Selskabet fik leveret 32 nye fly og lancerede 54 nye ruter, hovedsageligt interkontinentalt mellem USA og Europa. Desuden ansatte koncernen omkring 2.000 nye medarbejdere.

I 2017 modtog Norwegian en række internationale priser og udmærkelser, bl.a. to SkyTrax Awards for ’Verdens bedste lavpris langdistanceselskab’ for tredje år i træk og ’Europas bedste lavprisselskab’ for femte år i træk.

”Trafiktallene for 2017 viser, at Norwegians internationale aftryk bliver større i tråd med koncernens strategi. Vores virksomhed i Skandinavien er stabil, og vi oplever, at langdistanceruterne og kortdistanceruterne supplerer hinanden godt. Det betyder, at vi bliver mere konkurrencedygtige. De nye ruter mellem Spanien og USA er blevet rigtig godt modtaget på begge sider af Atlanten og beviser, at lave priser kombineret med god kvalitet bidrager til øget rejselyst og dermed også til lokal vækst og nye arbejdspladser”, siger koncernchef Bjørn Kjos.

Passagervækst i december
Årets sidste måned var også præget af stor passagervækst og god belægning. I december valgte 2.402.005 at rejse med Norwegian, hvilket er 12% flere end samme måned året før. Både kapacitetsvæksten (ASK) og trafikvæksten (RPK) var på 32% i årets sidste måned. Belægningen var på 84,6%, det samme som året før.

”December er traditionelt en måned med stor rejselyst. For Norwegians vedkommende har der som sædvanlig været stor aktivitet i alle markeder. I lighed med tidligere år flyver Norwegian også mellem storbyer på den amerikanske østkyst og de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe. Dermed opnår vi en bedre flådeudnyttelse i lavsæsonen i Europa”, siger Bjørn Kjos.

Relaterede artikler:

Norwegian øger premium kapacitet på langruter

Norwegian ændrer koncernledelsen

10 år med Norwegian Reward