Tsunami-regning på 15 millioner

Efter tsunamibølgens hærgen i Sydøstasien den 26. december sidste år var der hektisk aktivitet hos en række flyselskaber, der fløj turister fra de katastroferamte områder og til deres hjemlande. Også hos det finske flyselskab Finnair, som på en uge fløj 2.600 mennesker ud af Thailand og Sri Lanka ved hjælp af ti passagerfly og et ambulancefly. Disse flyvninger er nu opgjort til at have kostet selskabet 15 mio. kr. I Finnair er direktør, Keijo Suila, ikke ked af regningen, fordi han mener, at de økonomiske konsekvenser for Finnair ingenting er i forhold til katastrofens øvrige konsekvenser. Den finske stat har dog nu lovet, at den vil betale regningen.
Hos SAS lød regningen efter tsunamien på 28 mio.s.kr. for hjemflyvningen af katastrofens ofre. SAS indsatte den 27. december 23 fly i en luftbro mellem Bangkok, Stockholm, Oslo og København. Flyselskabet fløj derfor i alt 3600 personer hjem inden 4. januar. Denne regning er ligeledes blevet et statsligt anliggende, idet den deles mellem den svenske, norske og danske stat, som også er hovedaktionærer i SAS.
(Berlingske Tidende, 24/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.