Ny flyrute mellem København og England

Det engelske flyselskab BMI Regional åbner 26. marts endnu en flyrute fra København. Det sker med daglige afgange mellem København og Leeds Bradford. Leeds er med sine 700.000 indbyggere i følge Københavns Lufthavn tredjestørste by i England.Ruten til Leeds bliver den tiende fra København. Københavns Lufthavn forventer, at ruten vil blive benyttet af mange britiske passagerer, der skal videre til destinationer i Skandinavien, Baltikum og Asien.I forvejen flyver selskabet, der er medlem af Star Alliancen og med SAS og Lufthansa som mindretalsaktionærer, to gange dagligt mellem København og Edinburgh samt en gang dagligt mellem København og Glasgow.

BMI har i øvrigt i mange også fløjet mellem Esbjerg og Aberdeen.Den kommende flyrute til Leeds bliver betjent med brasilianske jetfly af typen Embraer 145 med plads til 42 passagerer på turistklasse og 7 på business class.

Leeds ligger inde i England, bl.a. tæt på York.Udvidelsen af rutenettet til København er et led i BMI’s ekspansion, og BMI Regional har i den forbindelse bestilt fire nye Embraer 145 til levering i starten af i år, så selskabets flåde kommer op på 20 fly.Den nye daglige forbindelse mellem København og Leeds Bradford flyves i codeshare med SAS. BMI er i øvrigt stor på London Heathrow.Den danske repræsentant for BMI og BMI Regional, Johnny Schou, fra GSA-bureauet Discover the World, siger: ”Vi forventer, at den nye rute vil appellere til såvel forretningsrejsende som ferierejsende.”Ruten mellem København og Leeds flyves dagligt. Der bliver mandag til fredag afgang fra København kl. 13.25 og ankomst kl. 14.25.

Lørdag og søndag flyver fra København kl. 10.30.Mandag til fredage flyves fra Leeds til København kl. 10, med ankomst kl. 12.55. Lørdage og søndage er der afgang fra Leeds kl. 07.05.Ligeledes fra 26. marts åbner BMI en regional rute mellem norske Kristiansand og skotske Aberdeen.

Skrevet af