Olieprisen presser SAS

Koncernchef i SAS Jørgen Lindegaard forventer færre billige billetter og egentlige prisforhøjelser i 2006, som svar på den stadig højere brændstofpris. Det sker på baggrund af, at SAS har droppet en speciel brændstofsafgift i erkendelse af, at den høje oliepris er kommet for at blive.
Olieprisen til fly er på blot to år fordoblet til over 630 dollar per ton, og samtidig er der ikke sat nogen stopper for olieprisen på verdensmarkedet, Samtidig stiger dollar overfor de skandinaviske valutaer og for hver 10 % stigning betyder det ekstra udgifter på 800 mio. svenske kr. for SAS.
Analyserne forventer, at SAS i år skal bruge 6,3 mia. kr. på flybrændstof, og at denne udgift næste år vil bliver på over 7,9 mia.kr. Jørgen Lindegaard selv forventer, at udgiften til at holde flyene i luften vil stige med 30 %.
SAS har næste år købt halvdelen af brændstofbruget på kontrakt til fast pris.
Børsen 12.12.05)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.