Danskerne tilfredse med ferien

I den forløbne vinter har MyTravel, der tæller bl.a. Spies, Ving og Tjæreborg, bedt ca. 129.000 nordiske gæster give deres ferie karakter. 97% af de danske gæster sagde, at de var “tilfredse eller meget tilfredse” med deres ferie med MyTravels rejsearrangører. Svenskerne fulgte efter med 96%. Nordmændene kom ind på en tredjeplads, mens finnerne gav deres ferie karakteren 94%.

”Selv om Phuket i denne vinter har haft lidt mere regn end tidligere vintre, er øen i Sydthailand det sted, som flest gæster er tilfredse med og derfor ønsker at vende tilbage til. Tre ud af fire har således fortalt os, at de vil vende tilbage til Phuket – og det på trods af den forholdsvis lange flyrejse,” siger salgs- og marketingdirektør Jan Vendelbo fra MyTravel.

Top 5-listen over de rejsemål, som flest ønsker at vende tilbage til, ser således ud:

Phuket – 72% (hele 83% af alle Spies’ gæster ønsker at vende tilbage)

Innsbruck (skirejsemål med Tjæreborg) – 71%

Gran Canaria – 60%

Tenerife – 56%

Madeira – 56%

I gennemsnit ønskede 64% af danskerne at vende tilbage til det valgte rejsemål, mens kun 53% af svenskerne gav udtryk for det samme. Undersøgelsen viser endvidere, at 52% af danskerne havde besøgt deres vinterrejsemål tidligere.

Det er ikke kun rejsemålet, som de 129.000 nordiske gæster har givet karakter, men også charterflyselskaberne er blevet vurderet i kategorierne “service”, “maden ombord” og “taxfreesortiment”. Her ser Top 8-listen således ud:

1) MyTravel Airways

2) SAS Charter

3) Britannia Airways

4) Novair

5) Spanair

6) Finnair

7) Martinair

8) Sterling European

MyTravel har også bedt de mange gæster give ferievejret karakter. Er vejret dårligt, har man erfaring for, at det smitter af på gæsternes helhedsvurdering af deres ferie. Her er top 5 over de rejsemål, som har haft det bedste ferievejr i denne vinter – vurderet på en skala fra 1 til 5:

1) Goa i Indien (4,7)

2) Natal i Brasilien (4,6)

3) Gambia (4,5)

4) Marokko (4,3)

5) Ægypten (4,2)

Skrevet af