Banal regnefejl ryster Femern-planer

Kritikere af beregningerne har gennem flere måneder sagt, at regeringens forventninger var urealistisk høje, og bl.a. forudsætter en flerdobling af de transporterede godsmængder. Og nu viser det sig, at de har ret. I et notat fra ministeriet, som skulle dokumentere at de optimistiske forventninger holder stik, viser det sig nemlig, at ministeriets embedsmænd har lagt en talrække forkert sammen, så resultatet viste et mere optimistisk billede af godsudviklingen, end der reelt kan blive tale om.

Ifølge Raillon’s (det tidligere DSB Gods) direktør, har Transport ministeriet lavet en så teoretisk regne-øvelse over betalingsevnen for en eventuel broforbindelse over Femern Bælt, at beregningerne bliver helt urealistiske. Transportminister Flemming Hansen har indtil nu ikke kommenteret kritikken.

Skrevet af

x

Læs Også

Atter flyvninger til Bali

TURISME: Efter to dages lukning på grund af truende vulkanudbrud blev flytrafikken i går genoptaget. Skønsmæssigt 20.000 danskerne besøger årligt den indonesiske ø, blandt andet som led i asiatisk rundrejse.

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.