Banal regnefejl ryster Femern-planer

Kritikere af beregningerne har gennem flere måneder sagt, at regeringens forventninger var urealistisk høje, og bl.a. forudsætter en flerdobling af de transporterede godsmængder. Og nu viser det sig, at de har ret. I et notat fra ministeriet, som skulle dokumentere at de optimistiske forventninger holder stik, viser det sig nemlig, at ministeriets embedsmænd har lagt en talrække forkert sammen, så resultatet viste et mere optimistisk billede af godsudviklingen, end der reelt kan blive tale om.

Ifølge Raillon’s (det tidligere DSB Gods) direktør, har Transport ministeriet lavet en så teoretisk regne-øvelse over betalingsevnen for en eventuel broforbindelse over Femern Bælt, at beregningerne bliver helt urealistiske. Transportminister Flemming Hansen har indtil nu ikke kommenteret kritikken.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.

Blackstone tæt på at overtage Legolande

Det britiske ventureselskab, Blackstone, er ifølge Wall Street Journal tæt på at få en købsaftale i stand om de fire Legoland-parker.