BMI kan give milliarder til SAS


SAS’ ejerskab på 20 % af engelske BMI kan vise sig at være en overordentlig god investering for det skandinaviske flyselskab, skriver Børsen. Når en Open Skies aftale mellem EU og USA bliver forhandlet på plads, vil BMI nemlig kunne udnytte – eller sælge – en række start- og landingsrettigheder i Heathrow lufthavn ved London. Det engelske flyselskab menes at sidde på omkring 14 % af samtlige start- og landingsrettigheder i den engelske lufthavn, og de repræsenterer en værdi for selskabet på i alt 15 mia. SEK, vurderer aktieanalytikere.

I dsg er der kun to engelske og to amerikanske selskaber, som flyver mellem Heathrow og USA; en strækning, der vurderes som den mest givtige interkontinentale på kloden. Men det forhold ventes ændret, når en Open Skies aftale bliver en realitet, formentlig i løbet af efteråret i år.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.