Hidtil største fyringsrunde i rejsebranchenVia Travel, et af Danmark tre største erhvervsrejsebureauer, afskedigede tirsdag 40 ansatte.

Via Travel er det erhvervsrejsebureau med flest filialer, men ingen af kontorerne – i Fredericia, Herning, Odense, Århus, Aalborg og Københavns Lufthavn, hvor Via Travel som eneste erhvervsrejsebureau har kontor – skal lukkes.Navnlig den tabte kontrakt om rejsebureauydelser til staten har ramt Via Travel hårdt – den udgjorde ca. 280 mio. kr. af Vias samlede omsætning i Danmark på 1,4 milliarder kr.Via Travels medarbejderne fik torsdag i sidste uge forvarsel om fyringerne. Bureauet havde for et år siden 265 ansatte i Danmark, men gennem sidste år har der været holdt igen med nyansættelser. Med tirsdagens fyringer når Via Travel ned på ca. 200 ansatte.”Vi valgte en stor runde nu, i stedet for flere små. Vores runde skyldes et sammenfald af den mistede kontrakt med staten samt generel nedgang i salget; i sidste måned var vi 11 % under samme tid i fjor – men selv om vi må sige farvel til mange gode ansatte, har vi stadig nok til at betjene vores øvrige kunder,” siger Via Travels adm. direktør i Danmark, Sys Hansen, til Take Off og tilføjer:”Vi har kun gode medarbejdere, og vi har kigget på alle, deres kompetencer osv., før vi besluttede os. Det var ikke noget med sidst ind, først ud.”Via Travel opstod i 2004 som en sammenslutning af den norske Via-gruppe og det daværende danske Weco DSB Travel. Bureauet har dermed også tjenestemænd udlånt fra DSB – og nogle af disse berøres også af tirsdagens fyringer og skal dermed retur til DSB.Efter aftale med medarbejderne lå der tirsdag en kuvert til alle ansatte på hovedkontoret i København – med information, at de skulle fortsætte eller stoppe.

”Vi tog naturligvis herefter gerne samtaler med hver enkelt medarbejder, men vi ville ikke ud i, at medarbejderne én efter én skulle løbe spidsrod til et chefkontor,” siger Sys Hansen og fortsætter:”Men det var da en forfærdelig dag. Man kan aldrig gøre noget sådant perfekt for alle, men nu laver vi en jobbank med de, vi kan kontakte, når vi får brug for flere til nye kunder.”Via Travels opsigelsesrunde er den hidtil største på et rejsebureau i forbindelse med den nuværende krise.HB

Skrevet af