40 skibusser taget i fartkontrol

politi HastighedskontrolTURISME: Farten er for høj hos buschauffører, der skal bringe danskere på skiferie. Det konkluderer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efter fartkontrol forleden.

Politiet havde opstillet en fotovogn ved Guldborgsundtunnelen, hvor 40 turistbusser blev taget i at køre for hurtigt. ”Turistbusser må køre 80 km/t. Forleden begyndte vi først at tage billeder, hvis man kørte hurtigere end 92 km/t., så det er ærgerligt, at busserne kører over 12 km/t. for stærkt, siger Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til DR.dk

”Det er sørgeligt, at nogle skibusser håner gældende hastighedsbegrænsninger. De har ansvar for de ferieglade danskere i bussen,” siger Erik Mather og tilføjer: ”Politiet vil de næste to uger have særligt fokus på turistbusser. Det gælder fart, fejl og mangler, chaufførens uddannelse og meget andet.”

I uge 6, 7 og 8 vil politiet gennemføre færdselskontrol mod navnlig skibusser. Kontrollen skal undersøge: om chaufføren overholder køre-/hviletids-bestemmelserne, er egnet til at køre, om bussen har nødudgange, og om passagererne anvender sikkerhedssele.

I kontrolperiode i 2014 blev der standset 352 busser, hvor der blev konstateret 120 forseelser. Især overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne.