412 airberlin-Alitalia codeshares

alitaliaDen tyske lukning af 34 codeshares mellem airberlin og Etihad Airways har ikke afskrækket airberlin mere, end at man har indgået strategiske codeshare aftaler med Alitalia på alle 412 ugentlige flyvninger mellem Tyskland, Østrig, Schweiz og Italien i vinterfartplanen.

Etihads CEO James Hogan siger, at man styrke Milano som hub in Norditalien og der etablere et netværk mellem airberlin og Alitalia. Etihad ejer 29.21% af aktierne i airberlin og 49% i Alitalia.

James Hogan forventer EUs godkendelse af investeringen i Alitalia i løbet af 2-3 måneder. Aktiehandelen faldt på plads den 8. august efter langstrakte og meget komplekse forhandlinger til en samlet værdi af 1,75 milliarder Euro og med den italienske regering som aktiv forhandlingspartner.

Fra den 26. oktober skifter airberlins tre daglige returflyvninger fra Düsseldorf og to daglige fra Berlin Tegel til Milanos Linate lufthavn i stedet for Malpensa. Tre daglige flyvninger med airberlins østrigske selskab Niki fra Wien til Milano flyttes ligeledes til Linate.

Desuden vil Alitalia placere sin AZ-kode på nogle af airberlins indenrigsflyvninger, som for eksempel fra München til Köln, Düsseldorf, Hamburg og Berlin, mens airberlin placerer sin AB-kode på Alitalia-flyvninger via Rom og Milano til destinationer som Napoli, Brindisi, Reggio Calabria, Alghero, Athen og Malta, samt på langruter til Sydamerikas São Paulo og Rio de Janeiro.

airberlin og Alitalia fastholder deres medlemsskaber i henholdsvis oneworld og SkyTeam.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.