Lige ved og næsten økologiske restauranter

Den nyåbnede restaurant BioM i København arbejder over alt med den økologiske idé: Råvarerne er økologiske eller vilde, opvaskevandet er renset og malingen er økologisk. Men brugen af vilde svampe og bær gør, at BioM ikke kan få en godkendelse, skriver Simon Nyborg i business.dk.

“Det virker mærkeligt, at man ikke kan bruge vildtvoksende råvarer og samtidig være økologisk. Vi får de vilde bær og svampe fra en skov i Sverige, og det er jo ikke sådan, at der kommer en mand og sprøjter gift på dem i nattens mulm og mørke,” siger Thomas Mollerup, en af stifterne af BioM:

“Hele idéen med BioM er en gennemført økologisk restaurant. Der skal være streng kontrol med Ø-mærket, men det er da surt, at vi ikke kan få det, når vi er 99% økologiske, og resten er vilde ting.”

Problemet er, at den økologiske mærkningsordning ikke er gearet til á la carte restauranter, fordi kokkene ikke kan bruge vilde råvarer og skal arbejde med faste opskrifter.

“Vilde svampe og krydderier og fritlevende fisk kan være lige så lidt forurenede som økologiske produkter. Men med Ø-mærket er løftet til forbrugerne, at produktionen er underlagt særlige krav, og at staten har kontrolleret, at tingene er i orden,” forklarer Randi Pedersen, økologimedarbejder ved Fødevarestyrelsens Region Øst.
“Som Ø-mærket er nu, er restauranterne ilde stedt, fordi mærket egentlig er lavet til producenter af råvarer, og derfor er restauratørerne afhængige af leverandørerne,” siger Lone Njor Hulth, direktør i Horesta:

“Vi kunne sagtens blive godkendt økologisk, men så skulle vi droppe årstidens svampe og de vilde bær. Og i den situation vægter vi altså hensynet til smagen højere end Ø-mærket,” siger Thomas Mollerup.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.