Topchef i Finnair sår tvivl om SAS’ fremtid

Det er en gevinst for Finnair, som de seneste år har positioneret sig som et af Europas stærkeste flyselskaber på ruter til og fra Japan. Senere i år starter selskabet også op i Delhi i Indien, og næste år bliver Finnair det første flyselskab med afgange til Kuala Lumpur.

Senere følger planer om blandt andet at opstarte ruter til Rusland. Det er derfor ganske heldigt, at den nye topchef taler flydende russisk efter 22 år i landet. Ifølge topchefen forsøger flyselskabet i disse år at udnytte deres geografiske placering, som betyder, at de blandt andet kan tilbyde den korteste vej til Asien og Europa.

Jukka Hienonen mener, at Finnairs vækstmuligheder i øjeblikket afhænger af, hvor mange maskiner, de kan købe, og hvor mange nye destinationer, de kan åbne.

Men hans mål er, at Finnair indenfor fem år skal fordoble sin størrelse i Asien.

Endvidere er flyselskabet gældfrit og har 400 millioner euro i reserve, en drømmesituation for konkurrenten SAS, som Jukka Heinonen sår tvivl om nogensinde kommer ud af sit dødvande.

(Berlingske Tidende 12. 6. 2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.