SAS’ bonusprogram trues

Danske flyrejsende kan blive nødt til at vinke farvel til bonuspoint hos SAS, efter at Sterling har bedt Konkurrencestyrelsen om at gribe ind over for systemet.
”Kunder, som ikke selv betaler for billetten, vælger SAS, fordi de får bonuspoint. Det forvrider konkurrencen. Forbuddet mod bonusprogrammer er allerede indført i Norge og Sverige. Et generelt forbud i hele Skandinavien vil sikre kunderne lavere priser og reel konkurrence,” siger Michael T. Hansen, kommerciel direktør i Sterling.

Hidtil har bonussystemerne været beskyttet gennem en undtagelse i markedsføringsloven. Den undtagelse blev fjernet sidste år, og derfor er det nu muligt for Konkurrencestyrelsen at gribe ind.
Ifølge klagen fra Sterling giver SAS på visse ruter op til dobbelt så mange bonuspoint for at holde konkurrenter ude af markedet. Det gælder bl.a. på ruten mellem Aalborg og København.
Netop den rute har Sterling forsøgt at bruge for at trænge ind på indenrigsmarkedet, hvor det før konkurrencen var normalt at betale mere end 2.000 kr. for en returbillet.

Hos SAS har man ikke tænkt sig at opgive bonusprogrammet uden videre. Ifølge salgs- og markedsføringsdirektør Lars Bording, er kunderne glade for programmet:
”Bonusprogrammet er lovligt i dag og indeholder en lang række fordele for kunderne, hvor optjeningen af bonuspoint kun er en del af det. Kunderne har bl.a. adgang til fasttrack, og det sikrer dem genkendelse i vores system, som giver en hurtigere og lettere betjening,” siger han.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 10. december, 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.