Flere kinesiske turister til Danmark

VisitDenmark, det tidligere Danmarks Turistråd, spår et boom i antallet af nyrige kinesiske turister i Danmark. I løbet af de kommende tre år vil de strømme til landet i så stort et tal, at de vil komme til at konkurrere med eller ligefrem overhale antallet af japanske turister.
Sammen med en række andre EU-lande har Danmark indgået en aftale med Kina om, at kineserne fra 1. september 2004 kunne rejse ind i landet på et turistvisum. Indtil da var det kun muligt for kineserne at komme hertil på forretningsrejse, studieture el.lign.
Tanja Ibsen Nørskov, som er marketingmanager for Asien i VisitDenmark, mener, at de kinesiske turister vil komme til at lægge mange penge i Danmark: ”Vi ved, at de asiatiske turister normalt har et højt forbrug, fordi de har en shopping- og gavekultur. Japanske turister bruger op mod 3.000 kr. i døgnet, og vi skønner, at kineserne vil lægge omkring 2.000 kr. Derfor bliver de vigtige turister.”
Danmark har sammen med Sverige og Norge oprettet et turistkontor i Kinas hovedstad, Beijing.
(Børsen, 25/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.