Kvinder skaber størst overskud i rejsebranchen

Rejsebureauer ledet af kvinder klarer sig betydeligt bedre end selskaber, hvor mænd har styringen. Sidste år havde rejsebureauer med kvinder i direktionen en gennemsnitlig overskudsgrad på mere end fire procent. I bureauer uden kvinder i topledelsen var overskudsgraden kun det halve.
Dermed føjer 2006 endnu et år til rækken af år, hvor kvindestyrede rejsebureauer har vist markant bedre overskud.

”Det er pudsigt, men tendensen har været markant de seneste syv år. Det kan måske skyldes, at kvinder er bedre til at holde orden i tingene, er mere fornuftige, mens mænd er mere vækstorienterede og ambitiøse,” siger Ole Egholm, ejer af Dansk Brancheanalyse, der står bag undersøgelsen af rejsebranchen anno 2006.

Hans påstand underbygges at, at rejsebureauer drevet af mænd er bedre til at skabe vækst end bureauer med kvinder i spidsen, med en vækstprocent på ca. 10 procent i snit mod en vækstprocent på knap fem.

Århus Charter og Star Tour, der begge har kvinder i spidsen, er branchens højdespringere målt i overskudsgrad med procenter på henholdsvis 13,3 og 9,6.
”Kvinder lider ikke af volumensyge på samme måde som mænd. Altså at jo større kataloger, og jo flere destinationer, jo bedre. Der er kvinder måske bedre til at komme hele vejen rundt og tænke på omsorg, trivsel og gode oplevelser frem for, at det bare skal være større og større,” siger Ulla Stæt Andersen, der driver Århus Charter sammen med sin søster, Jette Rantala. I 2006 fik selskabet en omsætning på 155 mio. kr. og et nettoresultat på små 16 mio. kr.

(Berlingske Tidende, d. 29. september, 2007)

Skrevet af