Iberia gør sig klar til salg


Spanske Iberia har engageret investeringsbankerne Goldman Sachs og Morgan Stanley for at rådgive sig om et muligt salg. Det bekræftede kilder tæt på selskabet torsdag.

Kursen på Iberia-aktier er steget til rekordhøje niveauer, og ifølge lokale aktiedealere er kursen steget i forventning om, at enten kapitalfonde eller udenlandske carriers vil byde mellem 4 og 4,4 mia. Euro for det spanske flyselskab. Ifølge en aktieanalytiker er der ikke andre ting, som kan begrunde det nuværende kursniveau. Tvært imod, vurderes det, burde fuelpriserne og en rent finansiel vurdering af det spanske flyselskab føre til en markant lavere prisforventning på aktien.

Ifølge unavngivne kilder tæt på Iberia, er Lufthansa og British Airways begge mulige købere, ligesom bl.a. den amerikanske kapitalfond Texas Pacific Group er inde i billedet. BritishAirways ejer i forvejen 10 % af Iberia, og en BA-talsmand bekræftede i går, at man holder muligheden for et køb åben.

Lufthansa vil til gengæld ikke kommentere på spekulationerne om et forestående opkøb af den spanske carrier. En talsmand fra den tyske flykoncern sagde i går, at man nåje overvåger situationen, men at ”der er ikke noget i pipe linen lige nu”.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.