5.000 løbere i Billund Lufthavn natten til fredag

løb-i-billundBillund RUNway sættes i gang natten til den 16. maj, hvor 5.000 løbere er klar til at indtage lufthavnens startbane. Flyselskaber og lokale virksomheder bakker op om arrangementet.

Arrangementet afvikles i forbindelse med lufthavnens 50-års jubilæum. En af de virksomheder, der møder talstærkt op, er SUN-AIR, der har hovedkontor i Billund. Virksomheden har samlet 50 deltagere.

”Som deltager får man virkelig en fornemmelse af stemningen om natten med de mange banelys og startbanens længde. Det er en sjælden og anderledes oplevelse, som vi gerne vil være en del af. Desuden vil vi gerne være med til at markere 50-års jubilæet”, siger Kristian Tvergaard, kommerciel direktør i SUN-AIR.

Også Jet Time, KLM/Air France, Danish Air Transport og Billund Lufthavn selv har et stort antal løbere med til Billund RUNway. LEGO, som lufthavnens historie er tæt knyttet sammen med, viser også stor opbakning med 159 tilmeldte.

Lufthavnen er på 50 år gået fra 4.200 passagerer til 2,8 millioner passagerer i 2013.
Hele løbsgebyret går ubeskåret til Børnehjertefonden, der samler penge ind til fordel for hjertesyge børn og deres familier.