50.000 færre danskere til Tyrkiet

Jens-Emil Dorph-Petersen, til venstre, og farmand Jes Dorph-Petersen på den tyrkiske destination Side.

Jens-Emil Dorph-Petersen, til venstre, og farmand Jes Dorph-Petersen på den tyrkiske destination Side.

TURISME: Mens den danske charterbranche i år forventede 250.000 passagerer til Tyrkiet, lander tallet nok på 200.000, vurderer Spies, Danmarks største charterrejsebureau.

Tyrkiet har denne sommer været i mediernes søgelys på grund af bl.a. et mislykket kupforsøg. Det skabte kortvarigt uro i Istanbul og Ankara, mens livet på de populære rejsemål ved Middelhavet gik sin vante gang.

Alligevel dæmpede uroen mange danskeres lyst til at holde ferie i Tyrkiet – også selv om brændpunkterne ligger op til ca. 750 kilometer fra feriebyerne.

”Vi havde forventet, at ca. 250.000 danskere i denne sommer ville henlægge deres ferie til byer som f.eks. Alanya, Side, Bodrum og Marmaris. Som det ser ud nu, ender tallet på ca. 200.000,” siger Spies kommunikationschef, Torben Andersen.

På grund af det ustabile danske sommervejr med masser af regn, var belægningen på selskabets fly i juli med dets flyselskab, Thomas Cook Airlines, rekordhøj på 99,8 pct.

Jes Dorph-Petersen, studievært på TV2, kom forleden hjem fra ferie i Tyrkiet med sønnen Jens-Emil på 16 år. Jes Dorph-Petersen siger: ”Vi nød virkelig en uge i Side med et godt hotel og et væld af gode og billige restauranter i den hyggelige by. Over alt var der fred og ro – også selv om vi faktisk landede i de timer, hvor der var et kupforsøg i gang. For os var det betryggende, at vi fløj direkte fra København til Antalya og ikke skulle skifte fly i Istanbul. Alt i alt en dejlig og afslappende ferie med et super vejr. Vi er klar til at komme tilbage.”

Brødrene Jacob og Nicolai Magnus valgte også Side som rejsemål med hustruer og deres fem børn: ”Inden vi tog hjemmefra, spurgte familie og venner: Tør I virkelig tage til Tyrkiet? Vi har været her flere gange – livet går sin vante gang i byen, hvor der ikke er mere politi i gaderne end hjemme. Militæret har vi ikke set skyggen af. Vi nyder solen og børnene er ikke til at få op af vandet. Og så skadede det ikke vores beslutning, at vi fik et rigtig godt hotel med all inclusive til en pris, der er lavere end for noget tilsvarende i f.eks. Spanien og Grækenland. Det er værd at tænke på, når vi er ni, der skal på ferie.”