50.000 flere kinesiske overnatninger

SEP12+Event+2

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og adm. direktør Jan Olsen flankeret af de kinesiske partnere.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var med ved underskrivelsen af en ny samarbejdsaftale mellem VisitDenmark og de vigtigste kinesiske turoperatører.

Aftalerne skal sikre, at turoperatørerne får bedre Danmarksprodukter, og at kinesiske turisters ophold i Danmark forlænges. Desuden skal de sikre fælles markedsføring af Danmark gennem turoperatørernes og VisitDenmarks markedsføringskanaler. Det forventes, at aftalerne vil give yderligere 50.000 kinesiske overnatninger i Danmark over tre år.

”Kinesere kommer typisk hertil som en del af en rundtur i Skandinavien. Rundrejserne har kun en eller to overnatninger i Danmark. Samarbejdsaftalerne skal bl.a. føre til, at turisterne opholder sig flere steder i Danmark og i længere tid”, siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

I 2014 forventes 165.000 kinesiske overnatninger, primært i København. Med de nye aftaler vil overnatninger uden for København være i fokus, for eksempel HC Andersens Fyn.

Fra 2012 til 2013 er de kinesiske overnatninger i Danmark steget med 33%, og med de nuværende vækstrater forventes Kina at blive blandt de 5-10 vigtigste markeder for dansk turisme i 2020.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.