50.000 flere kinesiske overnatninger

SEP12+Event+2

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og adm. direktør Jan Olsen flankeret af de kinesiske partnere.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt var med ved underskrivelsen af en ny samarbejdsaftale mellem VisitDenmark og de vigtigste kinesiske turoperatører.

Aftalerne skal sikre, at turoperatørerne får bedre Danmarksprodukter, og at kinesiske turisters ophold i Danmark forlænges. Desuden skal de sikre fælles markedsføring af Danmark gennem turoperatørernes og VisitDenmarks markedsføringskanaler. Det forventes, at aftalerne vil give yderligere 50.000 kinesiske overnatninger i Danmark over tre år.

”Kinesere kommer typisk hertil som en del af en rundtur i Skandinavien. Rundrejserne har kun en eller to overnatninger i Danmark. Samarbejdsaftalerne skal bl.a. føre til, at turisterne opholder sig flere steder i Danmark og i længere tid”, siger adm. direktør Jan Olsen fra VisitDenmark.

I 2014 forventes 165.000 kinesiske overnatninger, primært i København. Med de nye aftaler vil overnatninger uden for København være i fokus, for eksempel HC Andersens Fyn.

Fra 2012 til 2013 er de kinesiske overnatninger i Danmark steget med 33%, og med de nuværende vækstrater forventes Kina at blive blandt de 5-10 vigtigste markeder for dansk turisme i 2020.