50 år med anerkendt hotelprofil

Allan L. Agerholm.

Allan L. Agerholm.

50 ÅR I MORGEN: Allan Agerholm har vist nok været Danmarks yngste hoteldirektør. Han har stor økonomisk uddannelse og mange meninger om hotelbranchen. I dag står den jyske ildsjæl i spidsen for Bella Center-koncernen – og i morgen eftermiddag er der fødselsdagsreception.

Allan Linneberg Agerholm fik sin første tilknytning til hotelbranchen i barndomsbyen Silkeborg, hvor han efter skoletiden havde job på Hotel Impala. I 1986 blev han Danmarks formentlig yngste hotelejer, da han sammen med en partner som 21-årig overtog Hotel Danica i Horsens med 32 værelser.

Mange år senere – i 2004 – blev han direktør for 5-stjernede Hilton Copenhagen Airport og sagde dengang til Take Off: ”Skulle jeg noget andet, er mit største ønske at blive General Manager for et Hilton i Asien, f.eks. Kina eller Vietnam.” Sådan gik det ikke – i stedet fortsatte karrieren på Amager!

Efter årene på Hilton kom han til at stå i spidsen for opførslen af det miljørigtige Crowne Plaza i Ørestad. Og i december 2013 blev han spurgt, om han ville afløse pensionsklare Arne Bang Mikkelsen som øverste chef for Bella Center. Samtidig ville Bella Center gerne overtage og inkorporere Crowne Plaza i sin voksende koncern.

Selve Bella Center-navnet dyrkes i dag ikke for fulde gardiner. I stedet kalder man sig BC Hospitality Group, BCHG, mellem venner. Måske forsvinder Bella Center-navnet en dag og bliver f.eks. til Conference Center Copenhagen?

BCHG omfatter udover Bella Center og Crowne Plaza også Danmarks største hotel AC Hotel Bella Sky Copenhagen (AC er et varemærke under Marriott), Forum i København, ligesom man sidste efterår købte bygningen med Marriott-hotellet i København, som Bella Center-koncernen også skal stå for driften af. Navnet på den nye direktør for Marriott-hotellet, med sine 401 værelser Danmarks største 5-stjernede hotel, skulle være på trapperne.

Allan Agerholm er i dag administrerende direktør for BC Hospitality Group, hvor han også har den lidt pudsige titel: Chief Hospitality Officer i BC Hospitality Group.

Stor er BC Hospitality Group – omsætningen er på en milliard kr. om året, og den skal nok stige efterhånden som man f.eks. køber flere hoteller i København eller får bygget nyt hotelbygninger, som kan drives af internationale hotelkæder.

Ud over at være Chief Hospitality Officer har Allan Agerholm i flere år haft tillidsposten som formand for hotelbranchens arbejdsgiverforening, Horesta, i hovedstaden. En post han ikke frasagde sig med det større job som øverstbefalende for Bella Center.

Til gengæld forlod han i oktober sidste år bestyrelsen i Wonderful Copenhagen – i utilfredshed med et nærmest ikke-eksisterende informationsniveau til bestyrelsen fra den daværende bestyrelsesformand efter skandalen om budgetunderskuddet ved afviklingen af Eurovision-finalen.

Allan Agerholms indtog i BC Hospitality Group har været mærkbar. Der er gjort op med for ham gamle og ubrugelige rutiner, og en række medarbejdere har måttet finde nyt job. Alt sammen gjort for at styrke Bella Center og sammen med den voksende kæde af hoteller kunne være med til at trække mere international mødeturisme til hovedstaden. Foreløbig har BC Hospitality Group tre hoteller 1.579 hotelværelser.

Allan Agerholm har en høj profil i den danske hotelbranche; han er en af de få hoteltopchefer, der kan stave til PR; for mange sidder og venter på, at pressen ringer. Allan Agerholm ved godt, at skal man vise flaget, må man selv hejse det.

Det giver ham megen omtale – også i dette medie. Tidligere på ugen var han f.eks. i TV2 News; Crowne Plaza skulle ”udfase” tusindvis af gamle, men brugbare, lagner, badekåber osv. De blev skænket til Røde Kors asylcentre i Danmark. En typisk gestus fra Allan Agerholm, der godt nok arbejder for storkapitalen, men som har hjertet på rette sted – det har han bl.a. også vist ved sin indsats for at få kvalificerede indvandrere mm til at arbejde på Crowne Plaza.

Der også i branchen blevet lagt mærke til Allan Agerholms virke og virkelyst – således modtog han i foråret 2013 prisen som ”Scandinavian Hotel Professional 2013” på den skandinaviske hotelkonference HotCop i Stockholm. En pris han i øvrigt ikke vidste, han var nomineret til…

Allan Agerholm blev for alvor kendt i den danske hotelbranche, da han i 2001 blev Director of Operations og stod for åbningen af Hilton Copenhagen Airport. Han fik året efter sin første direktørpost i Hilton-kæden som General Manager for Hilton Infra City og Hilton Slussen, begge i det centrale Stockholm – inden han i 2004 blev direktør for Hilton Copenhagen Airport, et job han havde frem til skiftet til det kommende Crowne Plaza-hotel, der åbnede i 2009.

Blandt de store fritidsinteresser er sejlsport. Hver sommer sejler han og familien, fru Lise og de tre børn, i de danske farvande.

Allan Agerholm har også gjort meget ud af at uddanne sig. Han har en alsidig baggrund. Tjeneruddannelsen gav sølvmedalje, han har en diplomuddannelse i strategier og globale forretningsmiljøer fra Haas Business School ved University of California, samt den store, tunge økonomiske uddannelse, en MBA fra University of North London.

Der er reception i morgen, fredag, kl. 15-17 i Bella Center i det nye Comwell Conference Center Copenhagen.