50 år med Spanske Stats Turistbureau

Juan Francisco Cervero Polo.

Juan Francisco Cervero Polo.

I 2014 fejrer Den Spanske Stats Turistbureau sit 50 års jubilæum i Danmark. Åbningen dengang i Store Kongensgade 1-3, fandt sted den 1. juli i 1964. Det fortæller direktør for Den Spanske Stats Turistbureau Juan Francisco Cervero Polo.

”Det var samme år, der var Olympiske Lege i Tokyo, og det danske fodboldlandshold debuterede som slutrundedeltager ved EM i Spanien. I 1964 valgte 95.472 danskere Spanien som feriedestination. I dag, 50 år efter, er tallet vokset til næsten en million årligt.

Rejsebranchen er i dag en helt anden, og det kan være svært at begribe de mange forandringer. Der er kommet flere rejsende og det er blevet meget lettere at bestille rejsen: Et par klik med musen, og vi har adgang til al den information, der behøves. Vi kan også selv vælge rejseform, dato og tid, købe og betale med det samme og næsten umiddelbart efter stige om bord på det fly, som fører os til vores spanske rejsemål.

For en turist i 60’erne var processen mere besværlig. Udbuddet var begrænset og valgmulighederne få. Og hvad ville vi i dag sige til at skulle krydse det meste af Europa i en lunken bus for at kunne nyde et par dage på Solkysten?

Jo såmænd, meget har ændret sig i vores branche, ja næsten alt, og selv vores kontor har skiftet adresse flere gange. Men der er også ligheder: Vores medarbejdere kendetegnes nemlig stadig ved deres entusiasme og ønske om at tilbyde danskerne den bedst mulige information om spanske rejsemål.

Også vores afdelinger i Oslo og Helsingfors har nu 50 års erfaring – det samme gælder Billund Lufthavn. Stort tillykke til alle!

Til slut ønsker vi at takke alle jer, der år efter år vælger Spanien som rejsedestination, og således opretholder Spanien som danskernes foretrukne feriedestination”.