50 år med Spanske Stats Turistbureau

Juan Francisco Cervero Polo.

Juan Francisco Cervero Polo.

I 2014 fejrer Den Spanske Stats Turistbureau sit 50 års jubilæum i Danmark. Åbningen dengang i Store Kongensgade 1-3, fandt sted den 1. juli i 1964. Det fortæller direktør for Den Spanske Stats Turistbureau Juan Francisco Cervero Polo.

”Det var samme år, der var Olympiske Lege i Tokyo, og det danske fodboldlandshold debuterede som slutrundedeltager ved EM i Spanien. I 1964 valgte 95.472 danskere Spanien som feriedestination. I dag, 50 år efter, er tallet vokset til næsten en million årligt.

Rejsebranchen er i dag en helt anden, og det kan være svært at begribe de mange forandringer. Der er kommet flere rejsende og det er blevet meget lettere at bestille rejsen: Et par klik med musen, og vi har adgang til al den information, der behøves. Vi kan også selv vælge rejseform, dato og tid, købe og betale med det samme og næsten umiddelbart efter stige om bord på det fly, som fører os til vores spanske rejsemål.

For en turist i 60’erne var processen mere besværlig. Udbuddet var begrænset og valgmulighederne få. Og hvad ville vi i dag sige til at skulle krydse det meste af Europa i en lunken bus for at kunne nyde et par dage på Solkysten?

Jo såmænd, meget har ændret sig i vores branche, ja næsten alt, og selv vores kontor har skiftet adresse flere gange. Men der er også ligheder: Vores medarbejdere kendetegnes nemlig stadig ved deres entusiasme og ønske om at tilbyde danskerne den bedst mulige information om spanske rejsemål.

Også vores afdelinger i Oslo og Helsingfors har nu 50 års erfaring – det samme gælder Billund Lufthavn. Stort tillykke til alle!

Til slut ønsker vi at takke alle jer, der år efter år vælger Spanien som rejsedestination, og således opretholder Spanien som danskernes foretrukne feriedestination”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.