50 år i dag

Den kendte direktør for Spies i Danmark, Jan Vendelbo, har turen fra ”bunden” til toppen i det store charterbureau.

 

Han begyndte som ”airguide” i 1985. Det skete efter endt uddannelse som rejseleder på Spies’ guideskolen på Mallorca.

 

Airguider mødte gæsterne i lufthavnen, serverede te og kaffe på flyvningerne og var så guide på rejsemålet. Efter en uge fløj airguiderne med gæsterne hjem og fungerede derefter i otte dage som rejsesælger på Spies’ daværende kontor i Nyropsgade.

 

Derefter gik turen igen syd på – et rigtigt ”tre-i-ét-job”. Simon Spies, der opfandt airguide-begrebet, havde indrettet 4. salen i Spies-huset til et meget lidt kedeligt hjem for de ca. 70 andre airguider.

 

Jan Vendelbo var i flere år bl.a. områdechef på Mallorca samt havde tre år som destinationschef på naboøen Ibiza.

 

I 1990 blev han regionschef med ansvar for udlandsdriften i Spanien, USA og Caribien. Om sommeren var han bosat på Mallorca, mens vinteren blev tilbragt i Miami i Florida. Det var bl.a. her, at han mødte sin svenske viv. Parret bor med deres tre børn i Sverige.

 

I 1989 fik Spies og Tjæreborg samme ejere, og i 1993 fik Jan Vendelbo ansvaret for den globale destinationsdrift samt for at integrere de to selskabers udenlandsorganisationer i en ny fælles model.
Tre år efter blev de danske selskaber købt af Scandinavian Leisure Group, en del af den engelske rejsekoncern Airtours, og Jan Vendelbo fik jobbet som produkt- og HR-direktør for Spies i Norden.

 

Der er ingen reception i forbindelse med 50 års fødselsdagen – Jan Vendelbo blev fejret, da han sidste år fejrede 25 års jubilæum i Spies.

 

I de seneste 10 år har hans arbejdsindsats været koncentreret om den danske del af Thomas Cook Northern Europe, Nordens største rejsevirksomhed. Selskaber som Tjæreborg, Ving, Skibby, MyTravel og MyTravel Tango er inden for de seneste fire år blev integreret til Danmarks største rejsearrangør, Spies, der med Jan Vendelbo som direktør producerer ca. 290.000 rejser på årsbasis.

 

 

Skrevet af redaktionen

50 år i dag

Torben Østergaard afløste 1. juni Tom Clausen som chef for de ca. 1.000 ansatte i Nordens største charterflyselskab, der har hovedkontor i København og flyver for bl.a. Spies samt norske og svenske Ving.

Fødselaren har en HD i økonomi fra Handelshøjskolen i København og var fra 1982 til 1989 revisor. Derefter blev han afdelingsleder i SAS’ økonomifunktion.

 
Da Simons Spies’ Conair og SAS’ Scanair i 1994 blev slået sammen til Premiair, blev Torben Østergaard regnskabschef – et job han varetog til 2005, hvor han blev økonomidirektør.

 
Torben Østergaard er født i Dragør, hvor han bor med hustruen Kirsten, narkosesygeplejerske på Rigshospitalet, og parrets to sønner.
 

Skrevet af redaktionen