Et kig udover havnen i Hong Kong. Wikipedia-foto: Wing.

500.000 gratis flybilletter væk på kort tid

Turistmyndighederne og flyselskaber som navnlig Cathay Pacific i kinesisk-kontrollerede Hong Kong har uddelt 500.000 gratis flybilletter, der igen skal trække besøgende til Hong Kong.

Mens den tidligere britiske kronkoloni før pandemien havde omkring 56 millioner årlige ferie- og forretningsrejsende, faldt tallet under pandemien næsten 99 procent. Også på grund af kinesisk-kontrollerede Hongs Kongs skrappe indrejserestriktioner med blandt andet krav om isolation.

Men nu, hvor restriktionerne er løftet, skal også Hong Kong igen have gang i sit turisterhverv, der bringer indtægter til området og giver beskæftigelse.

For at få det til at ske og for at støtte sine lokale flyselskaber, købte myndighederne i Hong Kong under pandemien 500.000 flybilletter for omkring to milliarder kroner til flyselskaberne i Hong Kong – herunder Cathay Pacific, områdets største og medlem af Oneworld-alliancen, men også til HK Express og Hong Kong Airlines. Cathay fløj i sommersæsonen 2018 kortvarigt på Københavns Lufthavn.

Faldet i antallet af turister har haft konsekvenser for såvel turismebranchen som økonomien, og derfor tager man nu de drastiske midler i brug ved at forære 500.000 flybilletter til turister fra flere markeder. Billetterne går til indbyggere i Hong Kong, dem er der over syv millioner af, samt udenlandske rejsende; navnlig fra markeder, Cathay betjener.

Væk på få timer
De gratis flybilletter er blevet uddelt i puljer via blandt andet hjemmesiden Hello Hong Kong fra Hong Kong Tourism Board.

Da der tidligere på måneden blev lagt 4.500 gratisbilletter ud til blandt andet markederne i Storbritannien, Tyskland og Schweiz, prøvede 70.000 at få en af disse. Men de var væk på én time, skriver avisen South China Morning Post. Og da turen kom til USA og Canada gik der under tre timer, før puljen til disse to lande var brugt, oplyser CNN.

På hjemmesiden Hello Hong Kong er der masser af inspiration og forslag til aktiviteter i Hong Kong, også til de, der ikke får sikret sig en gratis flybillet. Ligeledes har Cathay Pacific tilbud om rejser til Hong Kong, også til rejsende, der ikke var heldige at sikre sig en gratis billet.

Selve Kina genåbnede i starten af i år for igen at udstede turistvisa til udenlandske turister ligesom landet igen tillod dets indbyggere at rejse til udlandet efter pandemien. Ifølge VisitDenmark var der i 2019, året før coronakrisen, omkring 270.000 målbare kinesiske overnatninger i Danmark, her af var over 200.000 i Storkøbenhavn.

 

Relaterede artikler:

Rejsebureauer har ikke travlt med at komme til Kina

VisitDenmark håber allerede i år på kinesiske turister

Cathay lukker rute til København