149 SAS-afgange aflyst i dag


SAS har foreløbig aflyst 149 flyafgange til og fra København, frem til kl. 14 i dag. Og samtidig synes parterne at være længere fra hinanden end nogensinde før. De kabineansattes fagforening, CAU, har anbefalet medarbejderne at standse den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, men stewardesserne har svaret, at man først vil gå i arbejde igen, når der foreligger en aftale med SAS-ledelsen, som man er tilfredse med. Og på et møde i går eftermiddags gjorde selskabets adm. direktør Susanne Larsen det klart overfor de strejkende, at der ikke kommer noget nyt forhandlingsudspil fra SAS, så længe der strejkes.

En fortsat strejke vil have alvorlige økonomiske konsekvenser for de strejkende, der dels mister løn under strejken, dels må betale en bod på op til 70 kr. pr. strejketime. Og også SAS Danmark rammes hårdt på pengepungen, med direkte tab på omkring 20 mio. SEK om dagen.

Parterne mødes igen i Arbejdsretten i dag kl. 10.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.