536 flere passagerer i Billund Lufthavn

0

SUN-air billund lufthavnLUFTFART: Danmarks næststørste lufthavn kom moderat fra start på det nye år med 163.092 passagerer i januar. Ryanair har færre ruter til Billund, der omvendt kan glæde sig over pæn stigning på indenrigsruten.

De 163.092 passagerer i januar var blot 536 flere end samme måned sidste år. Næsten 108.000 af de rejsende var med rutefly, en lille stigning på 599, svarende til 0,6 pct.

”Bag det stabile tal gemmer der sig nogle udsving, idet en del af de nyheder, der kom i første halvdel af 2015, nu får helårsvirkning,” siger lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen, og fortsætter: ”Samtidig er der tale om en væsentlig nedgang for Ryanair, der i januar blot har én rute, nemlig til London Stansted, mod fire ruter på samme tid sidste år. Denne tendens forventes at fortsætte gennem hele dette år.”

Indenrigsruten mellem Billund og København havde 8.548 passagerer, en fremgang på 1.678, eller 24,4 pct. Stigningen skyldes ifølge Billund Lufthavn, at SAS i år har flere afgange end sidste år.

Chartertrafikken havde sidste måned 46.158 passagerer, en tilbagegang på 1.845 eller 3,8 pct. ”Der er tale om forholdsvis små udsving, der ikke skyldes noget bestemt,” konstaterer Kjeld Zacho Jørgensen og tilføjer: ”På årsbasis forventer vi en lille stigning i chartertrafikken, men det endelig passagertal afhænger meget af den danske sommer.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz