Strejke koster SAS mindst SEK 20 mio.

Aktieanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen vurderer over for Børsens Nyhedstjeneste, at de seneste dages aflysninger ender med at koste i underkanten af SEK 20 mio.Det vurderer han på baggrund af tidligere, parallelle tilfælde, men han understreger, at beløbet er behæftet med usikkerhed og afhænger af, hvilke ugedage, der er tale om.

”Umiddelbart er mandag, torsdag og fredag de travleste og derfor dyreste dage for SAS, hvad angår aflysninger, men i denne omgang bliver der nok i hvert fald tale om et døgns tid med aflysninger, og så er et tab i omegnen af 20 mio. ikke urealistisk,” siger Jacob Pedersen.

”Medarbejderne bør huske på, hvad alternativet er til et SAS, der stiller større krav om fleksibilitet fra sine medarbejdere er.Det er ganske enkelt – der vil ikke være noget SAS om fem år,” siger Jacob Pedersen.

Medarbejderne er blandt andet utilfredse med det, de kalder et ’ekstremt dårligt arbejdsmiljø’ og ønsker indflydelse på, hvornår ferier og fridage lægges.
 

Hos ledelsen er skuffelsen over arbejdsnedlæggelsen stor. Kommunikationsdirektør Anne Bove-Nielsen er forundret over strejken, der kommer på et tidspunkt, hvor ledelse og medarbejdere er i dialog om arbejdsforholdene.

“Vi havde i mandags møde med kabinepersonalet, hvor vi diskuterede en forligsskitse. Desuden er der fredspligt, dvs. at strejken er overenskomststridig,” siger hun til Børsens Nyhedstjeneste.

Hun beklager strejken, som dels rammer SAS-kunderne, dels giver SAS en økonomisk lussing og betyder ridser i lakken i et image, som i forvejen er presset.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.