SAS-piloter fik udskudt sammenlægninger

Gårsdagens strejke blandt de danske SAS-piloter var, set ud fra et pilot-synspunkt, effektiv. Piloterne var ængstelige for, at flygruppen ville gennemføre sammenlægningerne af norske Braathens og SAS Commuter med de nationale SAS-flyselskaber, uden at være nået til enighed med de berørte piloter om, på hvilke vilkår sammenlægningerne skal finde sted. For at undgå forringede arbejdsvilkår har piloterne krævet, at alle berørte piloter ansættes som en samlet gruppe i SAS-gruppen med ensartede overenskomstvilkår.
Strejken i går blev udløst af SAS-ledelsens melding i sidste uge om, at man nu ville begynde at gennemføre virksomhedssammenlægningerne, selvom der ikke er forhandlet færdig med piloterne.
Ifølge Pilotforeningens formand, Mogens Holgaard, har SAS-ledelsen nu erkendt, at der var tale om ”en smutter” og udskudt forhandlingsfristen med pilotorganisationerne til den 20. september.
Hovedparten af de passagerer, som i går blev berørt af de 21 aflyste flyafgange, kom af sted senere på mandagen, men SAS-ledelsen beklager alligevel situationen: ”Det er altid meget uheldigt for vores omdømme og troværdighed overfor passagererne” siger selskabets danske informationschef, Troels Rasmussen.
(Jyllands-Posten Erhverv d. 31.08.2004)

Skrevet af