Open Skies aftale kan forgylde SAS


Engelske medier rapporterer samstemmende, at det engelske flyselskab British Midland (BMI) står som den store vinder efter sidste uges godkendelse af Open Skies aftalen mellem EU og USA. Aftalen, der træder i kraft ved udgangen af marts næste år, giver EU-selskaber mulighed for, frit at flyve fra ethvert EU-land til USA, og tilsvarende muligheder for amerikanske carriers.

I England har den transatlantiske trafik hidtil været forbeholdt to engelske og to amerikanske flyselskaber, nemlig British Airways og Virgin Atlatic samt American Airlines og United Airlines.

Men ifølge den engelske avis The Telegraph sidder BMI på i alt 90 start- og landingstilladelser mellem Heathrow lufthavnen og amerikanske destinationer. Og disse slots kan blive guld værd for BMI og selskabets ejere.

I ejerkredsen finder man blandt andet SAS, der sidder på 20 % af det engelske flyselskab. Lufthansa ejer 30 % – på nær én aktie – og de resterende godt 50 % ejes af selskabets stifter, Sir Michael Bishop. Bishop har mulighed for at sælge sine 50 % til Lufthansa for omkring 229 mio. GBP i løbet af i år, men ifølge engelske analytikere er det tvivlsomt, om han gør brug af tilbuddet. BMI bør prissættes væsentligt højere efter Open Skies aftalen, vurderes det på børsen i London.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.