De åbne bland de største danske forlystelsesparker havde i dette års efterårsferie atter fokus på halloween. Her arkivpressefoto fra Tivoli i København.

650.000 til halloween i danske forlystelsesparker

Medlemmerne af Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark havde i efterårsferien 650.000 gæster til halloween. Gæsterne bidrog til sæsonrekord i Djurs Sommerland og Fårup Sommerland.

Over 650.000 gæster besøgte i efterårsferien de medlemmer af Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark, der holdt åbent og blandt andet havde fokus på halloween. Medlemmerne i undersøgelsen tæller, nævnt alfabetisk: Bakken, Bonbon-land, Djurs Sommerland, Fårup Sommerland, Legoland, Tivoli og Tivoli Friheden i Aarhus.

Det tydeliggør, at Halloween-sæsonen, hvor forlystelsesparkerne udvider åbningssæsonen i og omkring efterårsferien, er blevet en bragende succes, konstaterer Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark, der har sekretariat hos HORESTA.

Kristian Nørgaard, sekretariatschef for Foreningen for Forlystelsesparker i Danmark – og netop nyudnævnt politisk direktør for HORESTA – siger i pressemeddelelsen:

”Oven på COVID-krisen er det en meget glædelig nyhed, at forlystelsesparkerne har haft besøg af en masse gæster til Halloween i forbindelse med efterårsferien. Dermed kan parkerne indhente lidt af den tabte omsætning fra det seneste halvandet års nedlukninger og restriktioner.”

Sommersæsonen giver forlystelsesparkerne den vejrmæssige fordel, men når tallene viser, at gæsterne også er klar på oplevelser trods efterårskulde, bliver det tydeligt, at der er store muligheder og fordele i at udvide sæsonen, skriver HORESTA i pressemeddelelsen og tilføjer:

Det marked har parkerne taget til sig, siden den første park lancerede halloween i 2006, og satsningen er blevet en stor succes i hele landet.

Kristian Nørgaard siger videre: ”Halloween-sæsonen er et godt eksempel på, hvordan de danske forlystelsesparker konstant forsøger at nytænke og udvide måderne, hvorpå de kan give gæsterne oplevelser en større del af året.”

Besøgsrekord i Djurs og Fårup Sommerland
Alene Djurs Sommerland, der sidste år var Danmarks femtestørste turistattraktion, fik i efterårsferien besøg af 100.000 gæster.

Det høje besøgstal sørgede for, at Djurs Sommerland i år kan sætte besøgsrekord. Med efterårssuccesen når Djurs Sommerland nemlig op på 820.113 gæster, hvilket gør 2021 det mest besøgte år i parkens 40-årige levetid, oplyses det.

Også Fårup Sommerland havde masser af besøgende i efterårsferien, i alt 82.577. Den nordjyske forlystelsespark har gjort status for dette års sæson, hvor parken i alt har haft 607.687 gæster. Det er Fårup Sommerlands tredjehøjeste besøgstal nogensinde – kun overgået af 2011 og 2013.

Besøgstallet i år i Fårup Sommerland skal endda ses i lyset af, at parken stort set ingen norske gæster har haft i år mod normalt omkring 70.000 norske besøg. Fårup Sommerland var sidste år Danmarks 9. mest besøgte turistattraktion.

Relaterede artikler:

Tivoli dropper næste års vintersæson

Tivoli håber på en halv million halloween-gæster

Danske attraktioner mistede 11 millioner besøgende