Restaurant Kong Hans har det svært

Danmarks ældste gourmetrestaurant kæmper for overlevelse. Kong Hans Kælder har haft et forfærdeligt 2008, hvor egenkapitalen blev halveret. Det skriver Berlingske Business i dag.



I år kan vise sig at blive et skæbneår. Kun en markant forbedring i resultaterne eller en kapitaltilførsel kan redde Kong Hans Kælder. Michelinrestauranten kom ud af 2008 med et underskud på 855.000 kr. før skat, og egenkapitalen er nede på 600.000 kr.



Bestyrelsesformand er Jacob Grønlykke fra den kendte Grønlykke familie på Falsled Kro. Dermed er forbindelse til Løgismose-selskaberne også i spil.



Avisen nævner blandt de svære tider i København , at Grønlykke familien antageligt har investeret op mod 100 mio.kr. sammen med Tivoli i renovering og ombygning af Nimb med Michelin-restaurant Herman.



Det førte til, at Grønlykke familien måtte give op – og sælge sine 50 procent il Tivoli for bare en enkelt krone.

Skrevet af