Ryanair-aftaler under EU-lup

EU-kommissionen har nu besluttet at sætte en undersøgelse i gang af Ryanairs aftaler med lufthavnene i Aarhus, Vesterås i Sverige samt Tapere i Finland. Lufthavnene er mistænkt for at have favoriseret lavprisflyselskabet Ryanair med økonomiske særbehandling. Statens Lufthavnsvæsen har været involveret i sagen i to år, men der er indtil nu ikke blevet truffet nogen beslutning pga. EU. Man har nemlig bl.a. afventet den skelsættende sag, der tvang Ryanair til at tilbagebetale penge, fordi selskabet havde modtaget ulovlige tilskud fra myndighederne samt havde særlige gunstige afgiftsforhold i Charleroi i Belgien. Statens Lufthavnsvæsen fastholder, at man ikke mener, at lufthavnens aftaler med Ryanair er lovlige. Direktør for Aarhus Lufthavn, Ole Paaske, er tilfreds med at sagen kommer i gang: ”Vi har brug for at få afklaret, hvad man må og ikke må,” siger han.
EU-kommissionen er blevet opmærksom på behovet for et regelsæt for, hvordan der ydes direkte og indirekte støtte i forbindelse med flyfart inden for fællesskabets grænser, og har derfor fremlagt et papir med regler for, hvordan forholdet skal være mellem lufthavne og flyselskaber, når det gælder støtte. De hidtidige sager skal afgøres på baggrund af Charleroi-dommen.
(Børsen, 10/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.