70 år med Aarhus Lufthavn

aar-70Fredag den 16. september fylder Aarhus Lufthavn rundt. Da er det 70 år siden ruten Tirstrup-København blev indviet og markerede startskuddet for den østjyske lufthavn.

Lufthavnen blev bygget af tyskerne under Anden Verdenskrig. I en stor del af sin levetid har lufthavnen været til debat og diskussion. ”Vi elsker Aarhus Airport og alt det, den repræsenterer,” siger Peter Høgsberg, der siden maj 2013 har været lufthavnsdirektør og dermed repræsenterer den nyeste epoke i lufthavnens historie.

”For en lufthavn er et aktiv, et værktøj, et middel, der sætter dig i stand til at have tid til, at kunne opnå og ikke mindst at opleve netop det, der er vigtigt for dig. Uanset om du rejser i forbindelse med dit arbejde eller skal på eventyr som privatperson. En lufthavn er symbolet på og realiseringen af en hel masse muligheder, vi som moderne mennesker ser som en naturlig del af livet,” slår Peter Høgsberg fast.

Han forklarer samtidig, at lufthavnen lige nu har større fokus end nogensinde på at udvikle ruter til og fra Østjyllands største by – med lufthavnens nye ruteudvikler engelske David Surley i spidsen. ”Lige nu har vi fokus på de ekstremt gode forbindelser til USA, som østjyderne faktisk har – fx Boston, San Francisco, Los Angeles, Miami og New York via København eller Stockholm.”

Seneste milepæl blev føjet til tidslinjen den 31. august, da Aarhus Byråd besluttede, at det ikke er realistisk at bygge en ny lufthavn tættere på Aarhus, og at man i stedet ønsker at udvikle og investere i den eksisterende lufthavn.

“Den klare udmelding glæder os, da den forhåbentlig kan være med til yderligere at stabilisere vores dagligdag og fremtid,” siger Peter Høgsberg. “I vores optik er det et skridt i den rigtige retning, at der tegner sig et flertal for, at man vil foretage de investeringer i lufthavnen, som vi alle ved er så tiltrængte”.

For at markere lufthavnens 70 års fødselsdag holdes der på fredag den 16. september åbent arrangement i lufthavnen, hvor alle er velkomne. Det er Rønde Lokalhistoriske Forening, der står bag arrangementet.