Lone Ricks bliver 50

I anledning af Lone Ricks 50 års fødselsdag inviteres alle venner og forretningsforbindelser til reception på Café Charlottenborg d. 28. august 2006 kl. 15 – 17.

Hvis man syntes, at man kender Lone Ricks så godt, at man vil kigge forbi, er her lidt yderlige oplysninger om hende:

Med sine 50 år på mandag føler kulturrejsebureau-direktør Lone Ricks sig ikke ældre end Mozart.

Esserne i hendes liv er musik og rejser, og dem har hun kombineret, idet hun læser noder, bogstaver og tal lige godt. Hun spiller tværfløjte, var solofløjtenist i Nesa’s Harmoniorkester 1973- 88, og har siden 1970 været fløjtenist ved Skovlunde Kirke. Som korrespondent i engelsk og fransk har hun været ansat i Udenrigsministeriet, og var i 1970´erne udstationeret i Tanzania, hvor hun også underviste på konservatoriet i Dar es Salaam. I 1977-87 underviste hun i blokfløjte og tværfløjte på storkøbenhavnske musikskoler.

1979-1991 arbejdede Lone Ricks på rejsebureauer og flyselskaber i København, bl.a. som salgsrepræsentant og chef for Danmark i Singapore Airlines og som salgsdirektør i Nonstop Rejser. I 1991 skabte hun kulturrejsebureauet Travel Art, hvor hun er direktør.

Fra chefstolen i Københavns indre by sender hun danske operaelskere ud i verden til fornemme steder som Glyndebourne i England og Salzburg-festivalen i Østrig. Sammen med gæsterne, har hun besøgt verdens førende operascener og koncertsale. Ofte er den folkekære operasanger Guido Paevatalu guide på turene til bl.a. Metropolitan-operaen i New York.

Hun er medlem af The Copenhagen Event Task Force, en projektgruppe under Kultur og Erhvervsministeriet. I 2004 stiftede hun Culture Kick, som sælger opera og balletpakker i København til turister fra udlandet. Samarbejdspartnere er Det Kgl. Teater, Arp-Hansen Hotel Group, SAS, Travel Art og Visit Denmark.

Som formand for kulturudvalget i Skovshoved Rotary Klub var hun medansvarlig for tour-produktionen ved Rotary Internationals Verdenskongres.

Desuden er hun er medlem af Skål International, foreningen for Rejsebranchens Ledere, hvor hun er præsident for International Council.

Den daglig træning af formidlings-musklerne omfatter også jobbet som personlig manager for bl.a. Ghita Nørby, Guido Paevatalu og Svenn Skipper.

Hun forhandler kontrakter og booker, men det menneskelige element er altid i højsædet.

Skrevet af