Markant højere pris på flybrændstof

Analytikerne forventer, at SAS i år skal bruge godt 8 milliarder svenske kr. på at holde flyene i luften. Den udgift forventes at vokse til over 10 milliarder svenske kr. næste år.

For SAS kan der blive tale om et ekstrabeløb på flere milliarder. For forbrugerne vil det betyde, at der bliver længere mellem de billige billetter. Det vil samtidig lægge et øget pres på de ansatte for at finde yderligere besparelser.
Ifølge SAS’ koncernchef, Jørgen Lindegaard, er der ingen tvivl om, at de stigende oliepriser gennem 2005 vil betyde, at det bliver dyrere næste år. Han vurderer at udgiften vil stige med omkring 30 procent.
Kommunikationsdirektør hos Sterling, Niels Brix, er enig i at brændstofprisen er en faktor, der får stadig større betydning for både konkurrence og prisfastsættelse. Den stigende dollarkurs gør det ikke nemmere. For SAS’ vedkommende vil det udløse en stigning på ti procent i forhold til den svenske krone.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.