Sixt køber 1.000 naturgasbiler

Hos biludlejningskoncernen Sixt kan kunderne køre miljørigtigt i en ny VW Touran EcoFuel, som kører på naturgas i stedet for benzin eller diesel.

”I Sixt er det vores mål at sætte handling bag ønsket om at mindske udslippet af skadelige stoffer. Det skal ikke bare være festtaler eller markedsføringsstunts, men ægte tiltag, som kunderne kan mærke”, siger Kasper Gjedsted, salgs- og marketingdirektør for Sixt i Danmark.

Sixt har foreløbigt indkøbt 1.000 EcoFuel Touran’er, der kan lejes på foreløbig 28 udlejningsstationer i Europa. I introduktionsperioden koster naturgasbilerne det samme som en VW Golf. EcoFuel. Bilerne bruger 5,8 kg naturgas pr 100 km, og som en sidegevinst er der også penge at spare på brændstofbudgettet. Ifølge Volkswagen er det 50% billigere at sætte sig bag rattet i Touran EcoFuel versionen i forhold til andre benzindrevne køretøjer og 30% i forhold til dieselbiler.

I Danmark er Sixt begyndt at have faste mål for, hvor langt bilflåden skal køre pr. liter brændstof, og hvor meget CO2, bilflåden må udlede. I 2008 skal en Sixt-ejet bil i gennemsnit køre 17,5 km på literen, og det betyder en besparelse på mere end 100.000 liter brændstof i forhold til det budgetterede forbrug i 2007.

Skrevet af