Meget mere tyrkisk flytrafik

Tidligere har der været otte ugentlige ruteflyvninger til Tyrkiet, fra næste måned er der tretten. Turkish Airlines går fra syv til tolv ugentlige flyvninger, mens SAS fastholder sin ugentlige flyvning til Istanbul.

Maersk Air får fra sidst i juni til slutningen af august en ugentlig tur til Antalya.Udover stigningen i antallet af flyvninger, er der også en generel vækst i rutetrafikken til Tyrkiet, oplyser Københavns Lufthavn.

Sammenlignes årets to første måneder med januar og februar 2004 er der sket en stigning på 25%. Og over en femårs periode er antallet af flypassagerer mellem København og til Tyrkiet steget fra 154.000 til 290.000.”Trafikvæksten til Tyrkiet fra 1999 til 2004 viser en fremgang på 88%. En ny tendens er flere såkaldte ”etniske ruter”, destinationer, der skal servicere herboende tyrkere med familie og venner i andre byer end storbyerne Istanbul og Ankara,” siger Ole Wieth Christensen, ruteudvikler i Københavns Lufthavn.Med de nye ruter har Turkish Airlines ud af CPH en daglig afgang til Istanbul, tre ugentlige afgange til Ankara og en ugentlig til henholdsvis Konya og Kayseri.

Skrevet af