Mærkeordning for tilgængelighed


Mærket er en del af regeringens turistpolitiske handlingsplan og, varetages af Foreningen Tilgængelighed for Alle (FTA). Det er den første officielle mærkning af tilgængelighed i eksisterende bygninger. Ideen er at synliggøre de spise-, ferie- og forlystelsessteder, som har god adgang for ældre, småbørnsfamilier og handicappede.

Alle turistvirksomheder, som deltager, kan ses på sitet www.godadgang.dk. Mærkeordningen sikrer, at alle på forhånd kan se, om et museum, en restaurant eller en forlystelsespark opfylder deres særlige behov. Samtidig giver ordningen mulighed for at skilte med tilgængelighed.

VisitDenmark vurderer, at den baner vejen for op mod en mio. ekstra overnatninger om året. Nogle af Danmarks største forlystelser – Tivoli, Københavns Zoo og Givskud Zoo – er allerede med i mærkeordningen.

Skrevet af

x

Læs Også

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.

Dennis er på vej som orkan i Caribien

Tropisk storm, Cindy, har ramt Den Mexicanske Golf. New Orleans blev hårdt medtaget, mens en orkan, Dennis, er på vej ude i Caribien en måned eller to før normalt.