Mærkeordning for tilgængelighed


Mærket er en del af regeringens turistpolitiske handlingsplan og, varetages af Foreningen Tilgængelighed for Alle (FTA). Det er den første officielle mærkning af tilgængelighed i eksisterende bygninger. Ideen er at synliggøre de spise-, ferie- og forlystelsessteder, som har god adgang for ældre, småbørnsfamilier og handicappede.

Alle turistvirksomheder, som deltager, kan ses på sitet www.godadgang.dk. Mærkeordningen sikrer, at alle på forhånd kan se, om et museum, en restaurant eller en forlystelsespark opfylder deres særlige behov. Samtidig giver ordningen mulighed for at skilte med tilgængelighed.

VisitDenmark vurderer, at den baner vejen for op mod en mio. ekstra overnatninger om året. Nogle af Danmarks største forlystelser – Tivoli, Københavns Zoo og Givskud Zoo – er allerede med i mærkeordningen.

Skrevet af

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.