Først kom den økologiske mælk, så skulle ansigtscremen også være miljørigtig – og nu skal vores ferier åbenbart også til at være økologiske. I hvert fald hvis det står til direktør Kemal Yamanlar fra Nazar Nordic, som arrangerer rejser til Tyrkiet.
”Vi har igennem længere tid kunnet mærke en stigende efterspørgsel fra vores gæster efter økologiske produkter i vores hotelrestauranter,” fortæller Kemal Yamanlar.
Og derfor har Nazar nu, som det første rejsebureau i Norden, taget konsekvensen af tidens trend og tilbyder deres gæster en næsten hundrede procent økologisk oplevelse på de to hoteller Grand Aqua og Grand Side.
Her producerer personalet selv de råvarer, der bliver brugt i hotellernes restauranter, på den 48 hektar store gård, Rani Farm. Her dyrker personalet mange forskellige former for frugter, bl.a. appelsiner, mandariner, grapefrugt og citroner samt mange forskellige former for grøntsager.
Får, geder og kvæg, bl.a. af racerne Angus og Chevrolet, bidrager til fremstilling af mejeriprodukter samt til pølser og salami. Alt på gården dyrkes og produceres uden brug af tilsætningsstoffer og væksthormoner, og dyrene fodres udelukkende med usprøjtet foder og hø. Desuden er der så vidt muligt overalt på hotellerne brugt naturmaterialer.
Kemal Yamanlar oplyser, at et ophold på ”de økologiske hoteller” er ikke dyrere, end på de andre hoteller i Nazars katalog.
Læs mere om Kemal Yamanlar, Nazar Nordic og situationen for danske rejsende i Tyrkiet efter genoptrykningen af Muhammed-tegningerne i det kommende nummer af Take Off.
AnO

STANDBY.DK Nyt om rejser

