Rejseboom til Vestnorden

Fra januar til september i år rejste over 88.500 passagerer mellem København og Grønland – en vækst på 10,5 % i forhold til samme periode sidste år.

Til Færøerne var der over 97.000 passagerer, 8% flere end de første ni måneder af 2004.Til Island var væksten knap 6 % – Island er største af de tre destinationer med 331.000 passagerer i perioden, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.I første halvår 2005 havde Grønland cirka 1.800 flere turister end i første halvår 2004 – en vækst på knap 40%, mens turistmyndighederne på Færøerne med en vækst på 10% i år forventer 110.000 hotelovernatninger – heraf er cirka to tredjedele udlændinge.Også flere og billigere billetter giver flere passagerer.

”I foråret indførte vi et nyt billetkoncept, hvor den rejsende kan vælge mellem priser, afhængig af, hvor stor fleksibilitet der ønskes. Samtidig blev antallet af afgange udvidet. Disse ændringer har medført flere passagerer på ruten,” siger salgs- og marketingschef Kent Christensen fra færøske Atlantic Airways.Også til Grønland er der kommet billigere billetter.

”Vi har indsat 10 ekstra fly i højsæsonen mellem København og Kangerlussuaq. Det har sammen med øget markedsføring givet flere turister. Samtidig er forretningstrafikken vokset,” siger marketingchef Jesper Kunuk Egede fra Air Greenland.Island har de seneste år oplevet et boom i passagerer fra København med en vækst på 24% i 2004 og 23 procent året før.

Skrevet af