Atlantic Airways første ulykke kostede fire livet

”Det er med den dybeste sorg at Atlantic Airways må meddele, at et af vores BAe 146-fly, (indregistrering): OY-CRG, Flight no RC 670, efter landing i Stord kørte af banen og havarerede. Ulykken indtraf kl. 07.35 lokal tid,” hed det bl.a. i pressemeddelelse fra Atlantic Airways’ adm. direktør, Magni Arge.Af de 12 passagerer var 11 norske. Tre af de fire besætningsmedlemmer er fra Færøerne, mens flyets andenpilot er dansk. De fire omkomne blev fundet i flyet. Den 41-årige omkomne færøske stewardesse var gift og mor til to.Flyet kom fra Stavanger og skulle mellemlande i den lille Stord-lufthavn og derfra videre til Molde.Redningstjenesten sagde, at alle overlevende var ved bevidsthed og er bragt til hospitaler, flere med brandskader og mindst tre i alvorlig tilstand, oplyser Haukeland Universitetssygehus, ifølge Aftenposten.noUlykken blev formentlig overværet af et andet Atlantic-fly. Det var 20 minutter forinden landet i lufthavnen.Flyet var chartret af selskabet Aker Stord. Cirka 30 % af Atlantic Airways’ kapacitet er forbundet med at flyve indenrigs for Aker.

Atlantic Airways fik i 2004 sin hidtil største enkeltkontrakt på op til 50 mio. kr. Selskabet skal de kommende to år flyve op mod 35.000 oliearbejdere fra det norske firma Aker Stord mellem Syd- og Nordnorge.Atlantic Airways, den danske og norske havarikommission samt Statens Luftfartsvæsen er på ulykkesstedet.I sidste måned måtte et andet fly fra Atlantic Airways to gange med få dages mellemrum på vej fra København opgive at lande i Færøernes Vagar-lufthavn pga. bremseproblemer med vingerne.

I stedet søgte det til Bergen, hvis landingsbane er længere. Statens Luftfartsvæsen har modtaget en rapport om disse to hændelser.HB

Skrevet af