USA prøver atter at smile til turisterne

Den amerikanske turistindustri efterlyste på den sjette udgave af World Travel & Tourism, at USA får et nationalt turistråd.

“Dette er meget kritisk. Vi er nærmest eneste land i verden uden et nationalt turistråd,” sagde Roger Dow, præsident for den medlemsfinansieret non-profit sammenslutning Travel Industry Association. Dens medlemmer omsætter årligt for 600 milliarder dollars.Pga. manglende midler, lukker TIA i næste måned sit europæiske repræsentationskontor i London.Ikke mindst skal der gøres noget ved modtagelsen i de amerikanske lufthavne. Generelt er de amerikanske pasbetjente flinke – men der er også rædselshistorier.Udenrigsminister Condoleezza Rice anerkendte i sin tale kritikken fra udlandet om, at skrappere sikkerhedsregler efter 11. september 2001, har gjort det sværere for f.eks. turister, at komme indenfor i Guds eget land.“Vi prøver at gøre det hurtigere, men stadig på en sikker måde – og vi prøver at give udenlandske gæster en varmere velkomst i vore lufthavne,” sagde hun ifølge avisen USA Today og tilføjede:

“Trods mobiltelefoner, internet og videokonferencer, er rejser mere vigtige. Når man kan se en anden person i øjnene og se steder i fremmede lande, får man en viden, som ikke følger med, når man taler i telefon. Rejser nedbryder stereotyper om andre mennesker og får os til at lytte og dømme langsommere.”USA forventer i år 52 millioner udlændinge som turister, studerende eller forretningsrejsende.Men USA’s markedsandel af international turisme daler – mellem 1992-2004 faldt USA’s andel 35 %.

At turisterne vælger andre rejsemål svarede i perioden til, at den amerikanske økonomi tabte 286 milliarder dollars i indtægter – heraf 48 milliarder i skatteindtægter.Den gamle kæmpe, hotelkongen Bill Marriott, sagde på konferencen: “sidste år rejste 30 millioner kinesere på udlandsrejse til Frankrig, Tyskland, Australien osv. men kun 200.000 af de 30 millioner kom til USA.”Hver gang USA får 1 % højere markedsandel af internationale turister, svarer det ifølge TIA til 151.000 nye jobs, 12 milliarder dollars i øget omsætning og to milliarder dollars i indtægter i skatter og afgifter.Gene Sperling, tidligere økonomisk rådgiver i Det hvide Hus, sagde, at rejse- og turistindustrien er for dårlig til at fremlægge overbevisende tydeliggørelse af dens indflydelse på landets økonomi.

Skrevet af