Europæiske sælger sin alarmcentral

Det nordiske forsikringsselskab If vil købe Europæiske Rejseforsikrings 2/3 af aktierne i Euro-Alarm. If har i forvejen 1/3 af aktierne.

Adm. direktør for Europæiske Rejseforsikring, og formentlig afgående bestyrelsesformand for Euro-Alarm, Preben Mullit, bekræfter Take Offs oplysninger:”Det har fungeret fint med to strategiske ejere af Euro-Alarm, Europæiske og If. Men vores ejer, tyske Europäische Reiseversicherung, og If’s i Norge, har erkendt, at det ikke var en langsigtet løsning med to ejere. Derfor beslutningen om, at If’s køber vores 2/3 af aktierne i Euro-Alarm – og, nej, jeg vil ikke oplyse prisen.”Præcis hvornår overdragelsen sker, er endnu ikke på plads. Ifølge If er forhandlingerne stadig i gang, men man regner med at overtage Euro-Alarm fra årsskiftet – og at det fremover vil være “business as usual.””Europæiske vil være kunde hos Euro-Alarm, men kan selvfølgelig også købe ydelser fra andre leverandører,” siger Preben Mullit.Europæiske oprettede Euro-Alarm tilbage i 1961, oplyser Europæiskes hjemmeside.

Euro-Alarm har 90 fuldtidsansatte medarbejdere.Salget får ingen betydning for Europæiske Rejseforsikrings servicekontorer, de såkaldte Euro-Centre, som der er 15 af rundt om i verden.Preben Mullit understreger, at salget af Euro-Alarm ikke skyldes, at Europæiske og dermed Euro-Alarm, mistede den store kontrakt om den offentlige sygesikring. Her skal SOS International fra næste år være alarmcentral.I øvrigt flytter Euro-Alarm i disse dage til nye lokaler på Østerbro.If er efter egne oplysninger Nordens førende skadeforsikringsselskab med ca. 3,6 mio. kunder i Norden og Baltikum.If blev dannet i 1999, da norske Storebrands og svenske Skandias skadeforsikringsvirksomheder blev fusioneret.I 2002 gik finske Sampos skadeforsikringsvirksomhed sammen med If – og i 2004 købte Sampo de aktier i If, som var ejet af Skandia, Skandia Livs og Storebrands.HB

Skrevet af