Trafikministeren vil have fokus på luftfartsområdet

I et interview i Jyllands-Posten spår trafikminister Flemming Hansen (K), at luftfartsområdet vil komme i fokus i 2005. Han er selv med til at hjælpe forudsigelsen på vej, idet han sidste år nedsatte en arbejdsgruppe bestående af embedsfolk fra Statens Luftfartsvæsen og Naviair (det tidligere Flyvesikringstjenesten), som gennem en analyse skal finde ud af, hvad der vil ske med luftfarten de kommende fem til ti år, samt hvordan Folketinget kan støtte denne udvikling med ny lovgivning. Flemming Hansen peger på, at passagerafgiften muligvis skal fjernes, men vil ikke lægge sig fast på noget.
I interviewet fremhæver han desuden SAS’ indsats i forbindelse med luftfartens krise: ”Luftfarten blev slået fuldstændig i stykker i 2001. Mange har måttet have statshjælp, store internationale selskaber er truet af konkurs, og jeg tror, at vi herhjemme har undervurderet den indsats, som SAS har gjort for at rette op på tingene,” siger Flemming Hansen.
(Jyllands-Posten, 5/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.