Nedsat skat sætter skub i indenrigstrafik

Antallet af passagerer, der vælger flyet, når de skal rejse mellem landsdelene, er vokset markant efter nedsættelsen af statens skat på flypassagerer.

I første halvdel af 2006 fløj 100.000 flere passagerer på ruterne mellem København og provinsen i forhold til første halvår 2005 – en vækst på 12,6 procent. Skatten, der tidligere betød en merpris på 150 kr. pr. passager på en indenrigs returrejse, blev halveret 1. januar 2006 og forsvinder helt fra 2007.

“Aftrapningen af passagerskatten har for alvor sat skub i indenrigstrafikken, hvor SAS og andre selskaber har øget udbuddet af billige billetter. Med Sterlings indtog på ruten til Aalborg skærpes konkurrencen yderligere og passagererne får endnu flere valgmuligheder,” siger adm. direktør Niels Boserup, Københavns Lufthavne A/S.

Indenrigstrafikken til og fra København toppede i 1996 med 2,9 millioner passagerer, men faldt efter åbningen af Storebæltsforbindelsen og indførelsen af statens passagerskat fra 1998. I 2003 blev bunden nået med 1,57 millioner passagerer. Siden har der været en beskeden vækst i antallet af indenrigspassagerer, som sidste år lå på 1.655.000.

Fra årsskiftet har fremgangen været markant og antallet af passagerer på indenrigsruterne nåede i første halvår 2006 op på 885.000.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.