Flymangel tæmmer SAS’ vækst

Væksten hæmmes nemlig af manglen på fly. SAS råder over 11 snart 12 store Airbus-fly til rejser til Asien og Nordamerika, men vil SAS udvide destinationslisten yderligere, skal pengepungen frem.
”Vi udnytter vores flåde maksimalt. Før vi kan ekspandere yderligere, skal vi fortsætte den positive vækst, vi har i passagerantallet, og skabe et omkostningsgrundlag, der gør det muligt at vokse. Derefter skal vi fremlægge en plan, der viser, at det er en god ide at købe yderligere fly,” siger adm. direktør i SAS, Lars Sandahl Sørensen.

Konkurrencen på markedet er hård. På østsiden presses SAS af Finnair, og mod vest flyver bl.a. Delta Airlines og Continental Airlines nu til Københavns Lufthavn.
Med Open Sky-aftalen, som træder i kraft om nogle år, bliver konkurrencen endnu hårdere, fordi der åbnes for fri konkurrence mellem Europa og Nordamerika.

(Børsen, d. 26. november 2007)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.